Bedrijven en industrie

Mazout Expres is de expert op het vlak van professionele leveringen van mazout, diesel, smeermiddelen en oliën.
Wij hebben jarenlange ervaring in het bevoorraden van verschillende sectoren: havenbedrijven, bouwnijverheid, Transport, industrie, landbouw, scheepvaart en nog veel meer.

Gasolie extra

Zwavelarme gasolie (10 PPM), uitermate geschikt voor common rail motoren. Wordt aangeraden voor alle moderne machines, zoals landbouwvoertuigen, kranen, bulldozers. Gasolie extra is dieselkwaliteit EN590 en is in de winter ook vorstvrij tot -20°.

Diesel

Diesel wordt gemaakt uit aardolie en bestaat uit een mengsel van koolwaterstoffen en enkele additieven om de eigenschappen van de brandstof te verbeteren. Diesel bestaat uit een wat zwaardere fractie van de koolwaterstoffen en komt tot ontbranding onder druk in aanwezigheid van  zuurstof. Diesel is één van de goedkoopste voertuigbrandstoffen en overal verkrijgbaar. Wij leveren enkel diesel die voldoet aan de norm EN590 met een zwavelgehalte van maximum 10 PPM.

Bunkering

Bunkeren is een andere benaming voor het tanken van vaartuigen. Wij zijn sinds enkele jaren heel actief binnen de visserij. Zeeschepen worden gebunkerd via onze vrachtwagens op de kade.

Smeermiddelen & Oliën

Goede smeermiddelen reduceren uw verbruik en verhogen de levensduur van uw voertuig of machine en vermijdt mogelijke productiestoringen. Voorbeelden: motorolie, antivries, antiroest, remvloeistof, viertaktolie enz.

Er zijn vele soorten smeermiddelen. Het gaat hier niet enkel over de klassieke motorolie, maar eveneens over metaalbewerkingvloeistoffen, transformatorolie, hydraulische vloeistoffen en vetten.

Er bestaan drie belangrijke types smeerolie.