Over Mazout Expres

Drie generaties ervaring en vakkennis

Het familiebedrijf Mazout Expres kent zijn oorsprong in de deur tot deur verkoop van smeermiddelen en oliën door Paul Lambert kort na de tweede wereldoorlog. Zijn zoon Freddy zette deze activiteit voort en stichtte in 1977 de eenmanszaak Mazout Expres, met als kernactiviteit de particuliere verkoop van stookolie.

Mazout Expres groeide snel en breidde uit met het leveren van brandstoffen aan de transportsector en industrie, en de succesvolle exploitatie van benzinestations. Vanaf 2008 behoort ook het bunkeren van zeeschepen tot de specialisaties.

De overname van andere bedrijven in de brandstofsector, namelijk Anseeuw Brandstoffen, de Veurnse Brandstofcentrale en Traen Technics, zorgde niet alleen voor een uitbreiding van het aantal tankstations, maar ook van de dienstverlening inzake verwarmingsketels, tankcontrole en badkamerrenovatie.

Alle handelsactiviteiten zijn vandaag samengebracht onder NV Mazout Expres Company, waarvan het dagelijks bestuur in handen is van Tom en Bram Lambert.

Werkwijze en missie
Al in de vroege jaren blonk Mazout Expres uit in professionaliteit, een aanpak die nog steeds zijn vruchten afwerpt. De onderneming onderhoudt goede relaties met de belangrijkste brandstofleveranciers van Europa en houdt vast aan de aankoop van brandstoffen en olie van de hoogste kwaliteit. Door deze rechtstreekse aankoop en directe levering kan Mazout Expres zijn producten aan heel scherpe prijzen aanbieden.

Mazout Expres hecht veel belang aan het leveren van een uitstekende service, en dit elke dag opnieuw. Om aan de wensen van klanten te kunnen voldoen, investeert het bedrijf voortdurend in zijn infrastructuur, in de vorm van nieuwe tankwagens en het uitbouwen van veilige en klantvriendelijke tankstations met een breed productaanbod.

Ook op de vraag naar meer milieuvriendelijke en hoog performante brandstoffen, antwoordt Mazout Expres met aangepaste producten voor zowel voertuigen en machines als verwarmingstoestellen.