Bedrijf en missie

Mazout Expres, in handen van de familie Lambert, kent zijn oorsprong kort na WOII. Het was Paul Lambert die met een oude legertruck van deur tot deur ging met allerlei oliën en smeermiddelen. Zoon Freddy zette de activiteiten verder en richtte in 1977 Mazout Expres op als eenmanszaak. De kernactiviteit was toen de particuliere verkoop van huisbrandolie. Al in die eerste jaren blonk Mazout Expres uit in professionaliteit, en die aanpak heeft dan ook vruchten afgeworpen. Het bedrijf kan al snel zijn activiteiten uitbreiden naar de bevoorrading van de transport- en industriesector. Daarnaast begon de firma ook succesvol aan de exploitatie en bevoorrading van benzinestations.

Een volgende logische stap was de overname van Traen Technics. Deze dochteronderneming is gespecialiseerd in het onderhoud van CV-toestellen, tankcontroles, sanitaire installaties en het opsporen van waterlekken.

Sinds 2008 behoort het bunkeren van schepen ook tot de activiteiten van de firma. In 2012 werd Anseeuw Brandstoffen overgenomen, het gekende tankstation wordt sindsdien onder onze zorgen geëxploiteerd.

Vanaf 2013 werden de handelsactiviteiten van de vennootschappen Traen Gebroeders, Veurnse Brandstofcentrale en Anseeuw Brandstoffen samen gebracht in de NV Mazout Expres Cy. De dagelijkse leiding zit in handen van Tom, Bram en Freddy Lambert.

De missie van Mazout Expres bestaat eruit de perfecte service te leveren. De onderneming onderhoudt zeer goede relaties met de belangrijkste olie-traders van West-Europa, en enkel olie van de hoogste kwaliteit volstaat. Bovendien bieden wij zeer scherpe prijzen door direct bij de raffinaderij aan te kopen en direct te leveren bij de klant. Ook investeren wij voortdurend in nieuwe infrastructuur en technologieën. Zo investeerden wij recent in een nieuwe vloot vrachtwagens en in de meest recente software binnen de petroleumsector.

Onze expertise is uw garantie op kwaliteit.